01.04.2021      184      0
 

Уряд пропонує покращити умови працевлаштування осіб з інвалідністю


Уряд під час чергового засідання 31 березня схвалив проект закону, який спрямований на покращення умов працевлаштування осіб з інвалідністю. Документом пропонується запровадити стимулюючий інструмент, аби роботодавці були зацікавлені у працевлаштуванні людей з інвалідністю.

«Кожен повинен мати безбар’єрний доступ до робочого місця. Важливо, щоб усі люди могли брати участь в економічному житті країни», — наголосив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, відповідна ініціатива перекликається з проектом Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, який був напрацьований у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

«Це по-справжньому європейський проект щодо забезпечення рівних умов та можливостей для всіх людей у всіх сферах життя», — підкреслив Денис Шмигаль.

Також Кабінет Міністрів схвалив постанову, яка сприятиме покращенню доступу до соціальних послуг для людей з інвалідністю.

«Цим рішенням буде спрощено отримання особами з інвалідністю або їх законними представниками компенсацій на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів. Зокрема, спрощується процедура подання документів для призначення таких пільг за допомогою введення в дію електронного кабінету особи з інвалідністю», — зазначив Прем’єр-міністр.

За інформацією веб-порталу органів виконавчої влади України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *