04.09.2020      277      0
 

Прем’єр-міністр дав низку доручень за результатами селекторної наради під головуванням Президента України


За останню добу було виявлено 149 випадків захворювання на COVID-19 серед дітей.

На виконання завдання Президента України Володимира Зеленського Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністру розвитку громад та територій Олексію Чернишову та в. о. Міністра освіти і науки Сергію Шкарлету спільно з Держпродспоживслужбою невідкладно провести перевірки закладів освіти в областях на дотримання протиепідемічних правил.

«Випадковим чином мають бути перевірені щонайменше 5 навчальних закладів у кожній з областей. Особливо варто звернути увагу на школи, які розташовуються у віддалених районах, оскільки в обласних центрах ситуація більш-менш стабільна», — зазначив Денис Шмигаль за підсумками селекторної наради під головуванням Президента України з протидії COVID-19.

Очільник Уряду також доручив головам обласних і районних державних адміністрацій взяти під контроль ситуацію в закладах освіти.

Прем’єр-міністр наголосив, що за результатами цієї перевірки Урядом можуть бути ухвалені, зокрема, і кадрові рішення.

Крім того, Денис Шмигаль закликав голів Харківської та Луганської облдержадміністрацій якнайшвидше оцінити збитки від пожеж, щоб Уряд на найближчому засіданні зміг виділити кошти на допомогу постраждалим.

«Необхідно якомога швидше підрахувати збитки й підготувати розрахунки. Люди, які постраждали від пожеж, які залишилися без даху над головою, не повинні чекати по кілька тижнів через всілякі бюрократичні перепони», — підкреслив Глава Уряду.

Відповідне доручення Прем’єр-міністр дав очільникам Харківської та Луганської ОДА, Міністру фінансів Сергію Марченку та Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігорю Петрашку.

Ситуація у зазначених областях окремо буде розглядатися на засіданні державної комісії з питань ТЕБ і НС.

За інформацією Урядового порталу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *