12.06.2020      493      0
 

Денис Шмигаль відзвітував про перші 100 днів роботи Уряду


Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль дав велику прес-конференцію з нагоди 100 днів роботи його Уряду.

У своєму вступному слові очільник Уряду наголосив, що «перші 100 днів роботи Уряду насправді короткий період, але він виявився доволі складним», в першу чергу через пандемію коронавірусу та економічну кризу, ним викликану.

«Нашим Урядом був вчасно введений карантин, який напевно зберіг тисячі життів, це дало змогу нам підготувати медичну систему до тих випробувань, з якими ми стикнемся в подальшому. Ми опанували коронавірус, пройшли перші три місяці по помірному сценарію, ми не звалилися в ту прірву, в яку звалилися Італія, Іспанія й інші країни в світі, але сьогодні ця загроза все ще лишається актуальною», – зазначив Прем’єр-міністр, принагідно закликавши українців не нехтувати засобами особистої безпеки, дотримуватися дистанції і не розслаблятися.

Також Денис Шмигаль заявив, що Уряду вдалося забезпечити медичну систему засобами індивідуального захисту. «На початку епідемії наповнення лікарень першої хвилі засобами індивідуального захисту і ліками складало менше 40%, менше 70% було забезпечення лікарень медперсоналом. Сьогодні ці показники коливаються між 70-80%. Тобто перша хвиля медичної системи готова прийняти достатньо велику кількість хворих в разі необхідності», – зазначив він.

За словами Прем’єр-міністра, Уряду також вдалося швидко вжити заходів з підтримки вразливих категорій людей та малого і мікро- бізнесу. «Без затягування часу були прийняті всі рішення по підвищенню пенсій, по індексації пенсій, були прийняті рішення по скороченню термінів реєстрації безробітних, прискоренню нарахувань їм виплат, збільшенню сум для фізичних осіб-підприємців, в яких є діти. Це була моральна і матеріальна відповідальність Уряду і держави перед людьми, які втратили можливість заробляти гроші через карантин», – сказав він.

«Швидкі зміни до бюджету дали змогу реагувати на COVID-19 досить ефективно, – продовжив Денис Шмигаль. – Ми створили фонд для боротьби  з COVID-19 на майже 65 млрд гривень, і це дає нам можливість і сьогодні оперативно реагувати на виклики, які пов’язані тепер уже з наслідками епідемії. Ми розуміємо ці наслідки, їх вплив на економіку, і розуміємо куди рухатись».

Крім того, Прем’єр-міністр зазначив, що одним з основних завдань Уряду на цей рік є розігрів економіки. Для цього, за його словами, Уряд вживає класичні підходи, які відомі в усьому світі. Це збільшення державних замовлень, підтримка власних виробників, це інвестування у Велике будівництво тощо.

За перші 100 днів своєї роботи Уряд дав новий поштовх реформі децентралізації. «Ми завершили формування перспективного плану громад цілої України. Сьогодні ми ведем дискусію з формування районів. З 430 районів ми сформуємо 129. І це буде завершенням основного етапу реформи децентралізації», – заявив Денис Шмигаль, додавши, що реформа буде завершена в цьому році і місцеві вибори восени відбудуться уже за новим адміністративно-територіальним поділом.

«Ми прийняли програму стимулювання економіки. Була створена Рада економічного розвитку України, куди були залучені всі найкомпетентніші науковці, бізнесмени, асоціації, аналітики, експерти, які допомогли Уряду скласти потужну програму для подолання наслідків COVID-19, яка називається «Економічне відновлення», та містить більше 230 конкретних заходів», – заявив очільник Уряду.

Також Прем’єр-міністр нагадав, що Уряд ефективно співпрацює з НБУ, що дозволило знизити облікову ставку з 11% до 6%, та завершив переговори з Міжнародним валютним фондом, ухваливши Меморандум, за яким Україна отримає 5 млрд доларів протягом двох років на вигідних для України умовах.

За словами Дениса Шмигаля, в перші 100 днів своєї роботи Уряд також створив Антикризовий штаб в галузі енергетики та узгодив Меморандум з виробниками електроенергії з відновлювальних джерел.

«Вперше за 5 років Уряд долучився безпосередньо до Мінських переговорів, в яких безпосередньо бере участь Віце-прем’єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков», – продовжив Денис Шмигаль, додавши, що Уряд буде активно продовжувати цю роботу, щоб максимально наблизити мирне врегулювання.

«Сподіваюся, що Уряд і надалі буде давати конкретний результат, це не буде Уряд мрійників, не Уряд для піару. Наше завдання – зробити все можливе для покращення добробуту українців і подолання наслідків кризи. Це має бути конкретно, результативно і чітко», – заявив Денис Шмигаль.

Денис Шмигаль відзвітував про перші 100 днів роботи Уряду

За інформацією Урядового порталу


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *