12.05.2020      239      0
 

Денис Шмигаль провів нараду з питань підтримки малого та середнього бізнесу


8 травня під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулася нарада з обговорення антикризових ініціатив щодо підтримки малого та середнього бізнесу.

У нараді також взяли участь Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, Міністр фінансів Сергій Марченко, Голова Комітету ВР з питань бюджету Юрій Арістов, Голова Комітету ВР з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, Голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко та представники Кабінету Міністрів.

Під час зустрічі обговорювалися питання фінансової та інфраструктурної підтримки малого та середнього бізнесу та ініціативи з підтримки вітчизняного виробника.

Очільник Уряду наголосив, що підтримка підприємців є надважливою, адже малий та середній бізнес – це основа благополуччя країни не лише у такий складний час, а й у подальшому.

«Я розумію, що через коронакризу малий та середній бізнес опинилися у скрутному становищі. І наша підтримка є вкрай важливою. Адже це створення та збереження значної кількості робочих місць, запорука зростання економіки. Саме підприємці формують середній клас, який є рушійною силою позитивних змін у всіх сферах», – зазначив Денис Шмигаль.

За його словами, Уряд вже почав реалізовувати програми такої підтримки. Це, зокрема, оновлена програма кредитування «5-7-9» та програма «Нові гроші», орієнтовані на збереження на створення нових робочих місць.

«В подальшому ми сподіваємося на більш тісну співпрацю з Парламентом, зокрема, у питанні підтримки наших законодавчих ініціатив щодо малого та середнього бізнесу», – відзначив Прем’єр-міністр.

У свою чергу Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко наголосив, що розвиток малого та середнього бізнесу стане основою розвитку економіки України.

«Стимулювання малого та середнього бізнесу буде реалізоване за рахунок адаптивного карантину, антикризових заходів та інфраструктури підтримки. Ми вбачаємо задля МСБ більший доступ до фінансів, легший доступ до ринків та меншу регуляцію», – зазначив урядовець і додав, що довгострокова стратегія розвитку держави базуватиметься на сприянні розвитку сегменту малого та середнього підприємництва.

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр доручив Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства сформувати робочу групу з питань підтримки малого та середнього бізнесу, в яку увійдуть члени Уряду, народні депутати України, представники Ради з питань економічного розвитку при Кабінеті Міністрів та аналітичного центру.

За інформацією Урядового порталу.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *