19.03.2020      259      0
 

Уряд виділив Черкащині 140 млн грн на реалізацію програми “Спроможна школа для кращих результатів”


Кабінет Міністрів України передбачив для Черкащини субвенцію на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів». Йдеться про 140 млн грн для опорних шкіл, де навчаються не менше 200 учнів, та інших закладам загальної середньої освіти, де не менш ніж 350 учнів.

Фінансування спрямують на проведення ремонтів і реконструкції приміщень закладів загальної середньої освіти. На це передбачили 80 млн грн.  Ще 60 млн грн передбачили на створення нового освітнього мотивуючого простору в закладах освіти та (або) зміну просторово-предметного оточення учнів.

Департамент освіти і науки ОДА зібрав проектні заявки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування та надіслав їх на погодження в Міністерство освіти і науки України. Загалом планується охопити 65 закладів щодо поточних видатків та 15 закладів щодо капітальних видатків.

Використання субвенції здійснюється на засадах співфінансування:

– для проектів, що фінансуються з обласного бюджету або реалізуються у містах обласного значення, об’єднаних територіальних громадах з адміністративним центром у місті обласного значення, не більш ніж 70 відсотків – за рахунок субвенції та не менш ніж 30 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів;

– для проектів, що реалізуються у районах та об’єднаних територіальних громадах, не більш ніж 90 відсотків − за рахунок субвенції та не менш ніж 10 відсотків − за рахунок коштів місцевих бюджетів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *