21.07.2019      262      0
 

Усі підрозділи МВС активно працюють у день голосування


Національна поліція, Державна прикордонна служба, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Національна гвардія України та Державна міграційна служба виконують завдання по забезпеченню безпеки під час виборів.Про це під час селекторної наради заявив перший заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. 

«На час відкриття виборчих дільниць весь особовий склад приступив до виконання своїх обов’язків. Ми відпрацювали алгоритми дій на всі непередбачувані ситуації. І готові реагувати на будь-які виклики», – заявив він. 

Сергій Яровий нагадав, що вчора на чергування заступила Єдина система авіації МВС та підрозділи спеціального призначення. 

Перший заступник Міністра зазначив, що для забезпечення безпеки та правопорядку на 199 окружних виборчих дільницях і на 29812 дільничних комісіях залучається 131192 правоохоронці: 73700 поліцейських, 5274 бійці НГУ, 38200 службовців ДСНС, 8029 прикордонників, 1289 представників ДМС та 4199 курсантів ВНЗ системи МВС. 

«Вчора також підрозділи спецпризначення НПУ та НГУ передислокували на місця служби, наразі вони приступили до виконання завдання», – зазначив перший заступник Міністра. 

Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що керівники на місцях готові швидко реагувати на всі виклики, але наразі вісім дільниць не працює. 

«Кожний керівник головного управління, у кого сталися якісь події, на місці приймали рішення по ліквідації непередбачуваних ситуацій. Щодо виборчого процесу, то по всій території України не розпочали роботу вісім дільниць: в Чернігівській області не працює чотири дільниці, там не передали, або лише передають документи у зв’язку зі зміною складу комісії, дві дільниці, де йдуть політичні суперечки, в Донецькій області на одній дільниці зіпсовані бюлетені для скриньок, в Миколаївській області не встигли відкрити бюлетені. В Житомирській області запізнюється голова комісії », – наголосив очільник поліції. 

Своєю чергою, командувач Національної гвардії Микола Балан підкреслив, що всі підрозділи НГУ виконують ввірені їм завдання по всій країні. Крім того, до роботи залучений резерв, місця для голосування особового складу забезпечені. Підрозділи НГУ посилили охорону стратегічних об’єктів. В ході операції Об’єднаних сил за минулу добу обстрілів позицій НГУ, включаючи першу лінію, не зафіксовано», – сказав Микола Балан. 

Очільник служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін розповів, що підрозділи ДСНС продовжують моніторинг оперативної ситуації в країні. 

«Станом на 8 ранку підрозділи ДСНС не зафіксували надзвичайних подій на об’єктах, які залучені для голосувань. Вчора сталася пожежа на одній із виборчих дільниць у місті Дніпро, але її оперативно ліквідували. Роботі дільниці це не зашкодило. В державі продовжується моніторинг оперативної обстановки», – наголосив Микола Чечоткін. 

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що прикордонники пропустили на територію України 1061 іноземних спостерігачів. 

«Особовий склад несе службу у посиленому варіанті. За минулу добу на територію України приїхало 1060 громадянин іноземних держав, це міжнародні спостерігачі – 1050 осіб та 11 представників ЗМІ. Крім того, наразі спеціальні служби перевіряють інформацію про можливе замінування КПВВ «Майорськ», – наголосив Сергій Дейнеко. 

«Особовий склад продовжує нести службу в посиленому варіанті, в тому числі і в зоні проведення операції Об’єднаних сил», – сказав Сергій Дейнеко. 

Голова ДМС Максим Соколюк нагадав, що сьогодні відкрилися всі підрозділи ДМС для отримання паспортів України. Громадяни можуть перевірити через сайт готовність документу і отримувати їх аж до вечора.

За інформацією
Міністерства внутрішніх справ України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *