11.10.2023      193      0
 

Відбулась конференція на тему: «Пріоритетні плани та напрацювання у сфері ментального здоров’я в Черкаській області»


Ментальне здоров’я – це про якісне життя у взаєморозумінні з внутрішнім «я». Це здатність відбивати щоденні атаки стресових чинників на нашу психіку. Це про віру, впевненість і реалізацію себе. Зараз є таке популярне поняття, як ресурсність. Так ось – це і є ваше ментальне здоров’я. 

Коли людина відчуває себе цілісною із середини, вона цілісна в кожній своїй дії та вчинках. Відкладаючи на потім свій внутрішній стан, емоції, рівень втоми ми лише виснажуємо себе ще більше.

У Всесвітній День ментального здоров’я, у межах всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініціативи Олени Зеленської, начальниця Черкаської РВА, Валерія Бандурко взяла участь у конференції на тему: «Пріоритетні плани та напрацювання у сфері ментального здоров’я в Черкаській області», яка відбулася під головуванням Ігор Табурець, начальника Черкаської обласної військової адміністрації.

Понад півтора року повномасштабної війни… Про її вплив на психоемоційний стан людини годі й говорити. Для бійців на передовій та й для цивільних у тилу — це постійний стрес. Убиті, закатовані, зґвалтовані раzzстськими вояками-нелюдами мирні жителі, зруйновані домівки, виття ракет і безпілотників, щодобові сирени повітряної тривоги, що змушують бігти в бомбосховища, розлука з рідними, туга та переживання за членів сім’ї, які захищають нас на полі бою.

Саме з метою збереження ментального здоров’я спільно із Юлією Холодною, головою Черкаської обласної організації Товариства Червоного Хреста України, та Alexandr Vasylenko, головою Черкаської районної ради, незабаром на базі Черкаського району з′явиться «Простір ментального здоровʼя». Це буде місце сили, опори, підтримки та надії для кожного, хто цього потребує.

Наша мета – незалежна та емоційно здорова держава. Ми впораємося, коли ми разом.

Щоб підтримати інших, підтримаймо себе


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *