02.01.2023      174      0
 

З моменту старту програми єРобота виділено 2 млрд грн грантів


У межах пільгової програми кредитів «5-7-9» на підтримку бізнесу у 2022 році було видано 70 млрд грн. Ще більше 45 млрд грн було видано за програмою портфельних гарантій. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З початку війни були введені податкові пільги та стимули, як от ставка єдиного податку на рівні 2%. Уряд скасував практично всі перевірки бізнесу. Було запроваджено декларативний принцип щодо абсолютної більшості дозволів і ліцензій. Запустили унікальну програму грантів для бізнесу єРобота. І за ці місяці вона показала справжній успіх. Більше 2 млрд грн виділених грантів, тисячі нових бізнесів», — зауважив Прем’єр-міністр.

Як зазначив Денис Шмигаль, Уряд продовжить підтримку у створенні індустріальних парків, яких уже 59. Так само продовжить розвивати Дія.City, де за останні 10 місяців додалося більше чотирьохсот резидентів.

«Ми продовжимо підтримку агросектору, який так само показав неймовірну стійкість. 80 млрд гривень ми видали 38 тисячам наших аграріїв за ці місяці війни. Ми допомогли вчасно провести найскладнішу в історії України посівну. Завдяки цьому зібрали вже більше 60 млн тонн врожаю. І Україна точно забезпечила себе продовольством на наступний рік», — підкреслив Прем’єр-міністр і додав, що завдяки «зерновій ініціативі» було експортовано 15 млн тонн продукції, а через дунайські порти України — більше 10 млн тонн.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *