12.04.2024      41      0
 

Для подолання сьогоднішніх викликів потрібна максимальна єдність і взаємодія


Начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко спільно із головою районної ради Олександром Василенком, керівниками територіальних громад району взяли участь у засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України в онлайн-режимі.

“В кожній громаді – свої потреби. Але всі ми маємо памʼятати про головну потребу всієї нашої держави і кожного українця. Ми повинні зупинити агресію Росії та завершити цю війну справедливим миром на своїх умовах. Тільки це може відновити справжню безпеку для всіх. Заради цього ми повинні не втрачати час і не проявляти слабкості”, – Володимир Зеленський.

Конгрес місцевих та регіональних влад б’єднав представників всіх гілок влади.

Обговорили ключові теми, які мають визначальне значення для майбутнього нашої країни. Про підтримку бізнесу, ветеранів, про впровадження нових інструментів . У рамках засідання Конгресу відбулися виступи міжнародних гостей.

До порядку денного засідання увійшли наступні питання:

протидія безпековим загрозам, організації подолання наслідків руйнування цивільної інфраструктури;

функціонування об’єктів енергетичного комплексу України та заходи із забезпечення стабільної роботи енергетичної системи в умовах постійних ракетних обстрілів;

нова урядова політика з підтримки вітчизняного виробництва «Зроблено в Україні»;

Європейська інтеграція України та нові можливості і виклики для українських громад.

Під час другої частини заходу відбувся форум «Життя регіонів в умовах війни», в рамках якого відбулися обговорення питань, напрацьованих у шести профільних комісіях при Конгресі: Європейська інтеграція України, її областей і територіальних громад, Політика безпеки, Політика Героїв та підтримки ЗСУ, Інфраструктурна політика, Гуманітарна політика, “Добре врядування”.

– Своєчасне та адекватне реагування на безпекові виклики в умовах війни стало фундаментальною потребою громад. Працюємо в інтересах наших захисників. Дякую нашим громадам за те, що не стоїте осторонь. Наші воїни стоять за всіх нас при будь-яких умовах і обставинах. Нехай ворог знає, що українці – єдині! – наголосила Валерія Бандурко.

Мій телеграм, друзі:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *