06.02.2024      89      0
 

Воювати, або працювати – складові нашої Перемоги, – на Черкащині відбувся Конгрес місцевих та регіональних влад за участі Президента України


«Ми всі підтримуємо наших воїнів, але без людей, які працюють, не буде заробітних плат. Зберігати економіку дуже потрібно. Але при цьому ми повинні не забувати: ми не можемо залишити хлопців на передовій без ротації. Це також дуже важливо. Сьогодні це пріоритет. Тому ми дотримуємося цієї формули: ти воюєш або працюєш на державу», – Володимир Зеленський.

Слова Президента, які вкотре, чітко окреслюють умови нашої перемоги – воювати, або працювати, щоб забезпечувати військо.

Саме на роботі бізнесу та аграрного сектору під час війни сконцентрували увагу на вчорашньому Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України за участі Володимира Зеленського, першого віце-прем’єр-міністра України Юлія Свириденко, міністра аграрної політики Миколи Сольського та директорки Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України Ірина Шумік.

– Наш район аграрний. Площа сільськогосподарських угідь в користуванні по Черкаському району усього становить 265971,17 гектарів. На цій землі сільськогосподарськими підприємствами вирощуються зернові, зернобобові, овочеві, баштанні та технічні культури. У сільськогосподарських підприємствах Черкаського району утримується близько 9543 голови великої рогатої худоби, 28346 голів свиней та 18,8 млн., голів птиці. Важливо, щоб кожен фермер, кожна людина розуміли цінність своєї праці та праці наших мужніх воїнів, – зазначила начальниця Черкаської РВА Валерія Бандурко. – Будемо відвертими, якби Збройні Сили України не стримували ворога, в нас би не було того, що ми зараз маємо.

Під час Конгресу, зокрема обговорили питання розвитку та підтримки аграрного сектору, його доступу до зовнішніх ринків, а також підготовки фахівців робітничих професій і забезпечення підприємств в умовах війни.

У нашій області для розвитку агросектору доступні: програма кредитування «5-7-9 %», гранти на переробку, програма компенсації до 25% вартості сільгосптехніки українського виробництва.

Резюмуючи, хочу подякувати всім, хто працює і бореться за перемогу нашої України! – наголосила Валерія Бандурко. – Всім, хто тримає стрій!

Telegram:
t.me/ValeriyaBandurko


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *