20.08.2020      300      0
 

“Велике будівництво” в галузі культури стане поштовхом для її розвитку – Президент


Президент Володимир Зеленський переконаний, що указ щодо розробки та реалізації заходів з підтримки культури та культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму в межах «Великого будівництва», який він підписав 18 серпня, сприятиме розвитку галузі. Про це Глава держави заявив під час відвідання історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця».

«Указ – це план для сфери, що дає один з найбільших відсотків ВВП для економіки країни. Можете не вірити, але мова саме про культуру та креативну економіку», – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що йдеться про реставрацію та наповнення новим змістом музеїв, замків і театрів, що, на переконання Президента, сприятиме збільшенню кількості глядачів і туристів.

Завдяки імплементації указу кіноіндустрія зможе залучити додаткові інвестиції та створити нові робочі місця, а народно-прикладне мистецтво збереже традиції та збільшить експорт на рівні з дизайном і модою. Туризм в Україні складе гідну конкуренцію подорожам за кордон, а культура нарешті повернеться в регіони завдяки сучасним центрам культурних послуг.

«А ще це розвиток та процвітання нового покоління українців», – наголосив Володимир Зеленський і зауважив, що реалізація програми розрахована на чотири роки.

«За цей час ми почнемо змінювати сприйняття ваги культури в житті українців та держави. Покажемо всі її раніше недооцінені можливості. Це нове відродження для культури», – зазначив він.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *