28.09.2021      167      0
 

Будівництво сучасного комплексу з перероблення сміття – наша ціль, – Олександр Скічко


Голова Черкаської ОДА зустрівся із представниками латвійської компанії Eco Baltia vide, яка належить до групи компаній Eco Baltia. Вони спеціалізуються, зокрема, на збиранні вторинної сировини та її переробленні. До діалогу також запросили  владців Черкас, Сміли та Золотоноші. Разом обговорили перспективи будівництва заводу із сортування та перероблення твердих побутових відходів в області. 

Олександр Скічко розповів, що взимку під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Латвійської Республіки в Україні Юрісом Пойкансом обговорював «сміттєве» питання. Латвія за останні 10 років зробила значний ривок в його вирішенні. Сортування відходів – обов’язок для кожного латвійця. Сміття переробляють і перетворюють на електроенергію, яка йде на освітлення та обігрів теплиць у холодну пору року. На полігонах у Латвії ростуть не гори непотребу, а овочі, вирощені у високотехнологічних теплицях.

«Не маю ілюзій, що зі зведенням заводу в області буде вирішено всі питання з відходами. Вони потребують комплексного підходу: від коригування законодавства до зміни мислення кожного з нас. Але переконаний, що дорогу осилить той, хто йде», – сказав очільник області Олександр Скічко.

Нагадаємо, щороку на Черкащині утворюється понад мільйон тонн відходів. З 21 полігона найбільші – в Черкасах, Смілі, Ватутіному й Умані. І вони вже переповнені. План дій із вирішення сміттєвої проблеми в регіоні обговорювали на колегії, що відбулась минулого тижня.  

За інформаціїєю пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *