07.07.2021      438      0
 

На Чигиринщині почала працювати сонячна електростанція


Доступна та чиста енергія у всьому світі – така мета діяльності норвезької компанії Scatec Ukraine.

У селі Вітове на Чигиринщині коштом компанії побудовано сонячну електростанцію, потужністю 55МВт.

Крім того реконструйовано існуючу підстанцію Орбіта, побудовано нову підстанцію Грінтеко СЕС і 2 повітряні лінії між підстанціями, по 8 км кожна. Загальна вартість проекту – 2 млрд. грн.

6 липня за участі голови Черкаської облдержадміністрації Олександра Скічка, заступника голови ОДА Романа Карманніка, посла Норвегії в Україні Еріка Сведала, голови Черкаської райдержадміністрації Валерії Бандурко, голови правління «Черкасиобленерго» Олега Самчука, Чигиринського міського голови Віктора Харченка, відбулася урочиста церемонія відкриття електростанції, яка використовує сонячні промені для генерування електроенергії.

«Зелений проєкт. І найбільші іноземні інвестиції в бізнес-історії Черкащини… Для мене це підтвердження того, що інвестклімат регіону поліпшується. Бо в нас працюють такі потужні іноземні компанії. А це стимулює і надалі створювати комфортні умови для інвесторів і максимально швидко реагувати на всі виклики» – наголошує голова ОДА у своєму телеграм каналі.

«Без перебільшення можна стверджувати, що у світі відбуваються ґрунтовні зміни в енергетичній сфері, – зазначає голова РДА на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці. На зміну енергетиці на невідновлювальних джерелах енергії приходить відновлювальна, так звана зелена енергетика. Будівництво «зеленої» електростанції на Чигиринщині – яскравий тому приклад. Адже на місці, де мала вироблятися атомна електроенергія, від учорашнього дня вже генеруються кванти сонячного світла. Для Черкаського району відкриття такого об‘єкту – це гігантський крок уперед у питаннях екології, економіки та зразковий приклад успішної співпраці з іноземними інвесторами».

Крім діяльності, спрямованої на перетворення сонячних променів, компанія спрямовує чималі кошти на соціальні ініціативи, освітні проекти, розвиток інфраструктури та активно співпрацює у цих напрямках з Чигиринською громадою зокрема та багатьма іншими.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *