15.01.2022      339      0
 

В Кам‘янській та Михайлівській громадах оновлюються заклади соціальної сфери


Голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко спільно з народним депутатом Олександром Завітневичем відвідали ряд об‘єктів у Кам’янській та Михайлівській громадах, які мають значні оновлення завдяки субвенції з державного бюджету місцевим на соціально-економічний розвиток.

КНП «Кам‘янська багатопрофільна лікарня».
Придбано медичне обладнання ультразвукової стаціонарної системи на суму 1 300,0 тисяч гривень. Обладнання встановили на початку цього року і кваліфікований фахівець вже має змогу проводити необхідні обстеження.

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини м.Кам‘янка.
У закладі охорони здоров‘я здійснено ремонт першого поверху за рахунок минулорічної субвенції у сумі 700 тисяч гривень на соціально-економічний розвиток з державного бюджету.

Ребедайлівський ліцей Михайлівської сільської ради. Освітній заклад отримав близько 300 тисяч гривень на заміну вікон. За ці кошти вставили 26 віконних блоків. На черзі – усі інші в закладі. За словами директора ліцею, завдяки заміні навіть частини вікон температура у приміщенні підвищилась загалом на 3-4 градуси.

Ребедайлівський будинок культури. В закладі культури капітально відремонтовано покрівлю. На ці роботи було виділено близько 800 тисяч гривень з державного бюджету. Але витрачено менше. Економія коштів по об‘єкту склала – 251 тисячу гривень. На цю суму було зроблено коригування проектно-кошторисної документації щодо збільшення обсягу робіт по об’єкту, тобто кошти будуть використані в повному обсязі.

Михайлівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини.
Приміщення зазнало кардинальної і надшвидкої реконструкції. Тепер це комфортний заклад охорони здоров‘я, де вже зовсім скоро буде проводитись прийом пацієнтів. Для проведення робіт виділено 3,1 мільйона гривень.

Керівники установ, які оглянули посадовці, висловлювали вдячність народному депутату України Олександру Завітневичу, керівникам органів влади області та району за сприяння у вирішенні необхідних питань. Адже останні 20 років могли тільки мріяти про щось подібне.

«Приємно, що Михайлівська сільська ТГ є гарним прикладом. Адже навіть у маленькій громаді можна навести лад завдяки вдалій співпраці між органами державної влади усіх рівнів та місцевим самоврядуванням», – зазначає голова РДА Валерія Бандурко.

Крім того, на території Михайлівської громади збільшується кількість робочих місць. Нещодавно на території громади розпочато нове виробництво. Це ТОВ «Експоліспром». Підприємство спеціалізується на виготовленні меблів із натуральної сировини.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *