17.11.2021      191      0
 

П’ять ділянок автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань завершують ремонтувати


Завершуються роботи на п’яти ділянках автодороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань загальною протяжністю 52 км, від закінчення села Носачів через Шполу і до закінчення обходу міста Звенигородка.

Компанія «Автострада», на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, завершує ремонт ділянок автодороги Н-16, що капітально не ремонтувалися понад чотири десятиліття. Під час ремонту відновлено 5 штучних споруд, серед яких чотири мости і один шляхопровід.

У рамках поточного середнього ремонту на цих ділянках влаштовано нове дорожнє покриття європейського зразка:

  • відфрезеровано старе дорожнє покриття,
  • влаштовано основу зі щебенево-піщаної суміші,
  • влаштовано два шари асфальтобетонної суміші.

Загалом було укладено понад 120 тисяч тонн щебенево-піщаної суміші і майже 230 тисяч тонн асфальтобетону. На ділянках у пікові дні роботи працювало до 200 працівників та 100 одиниць дорожньої будівельної техніки. Влаштовано з’їзди з автодороги, влаштовано водовідвідні лотки та системи водоскидів з дороги, укріплено узбіччя.

Наразі завершуються роботи з влаштування дорожньої інфраструктури:

  • влаштовується автономне освітлення із сонячними панелями на пішохідних переходах;
  • встановлюються додаткові зупинки;
  • встановлюється бар’єрне огородження;
  • влаштовується дорожня розміткя;
  • встановлюються нові дорожні знаки.

Наочним прикладом інфраструктурних змін є відрізок автодороги Н-16 біля села

Сигнаївка, де основні роботи вже закінчено. Там, де була розбита дорога – тепер сучасне дорожнє покриття, нові дорожні знаки і зносостійка розмітка. Де не було дорожньої інфраструктури – тепер пішохідний перехід з автономним освітленням, тротуари, огородження, автобусна зупинка.

Підрядне підприємство – ТОВ «Автострада», яке за 2 роки на Черкащині відремонтувало близько 150 км автодоріг державного значення, з них майже 70 км – цього року.

Автодорога державного значення Н-16 – маршрут, що проходить через всю область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину Черкащини із західною частиною, з містом Умань. Починається від міста Золотоноша, і проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань. Є найдовшою автодорогою Черкащини, протяжність Н-16 становить 208,1 км.

Торік у рамках програми Президента України «Велике будівництво» на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань загалом було відновлено дорожнє покриття на 67,2 км.

Цього року ремонтуємо 13 ділянок автодороги Н-16 у всіх районах Черкаської області у рамках програми Президента України «Велике будівництво». Три ділянки вже введено в експлуатацію, на інших – роботи вийшли на завершальну стадію. Загалом цьогоріч плануємо відновити 127,7 км автодороги Н-16.

За інформацією пресслужби САД у Черкаській області


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *