08.11.2021      251      0
 

Покращення матеріально-технічних умов закладів соціальної сфери – пріоритет Білозірської громади


Нещодавно Білозірську громаду відвідала голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко. Голова РДА поспілкувалася з головою Білозірської ТГ Володимиром Міцуком з питань соціально-економічного і культурного розвитку Білозір‘я та Ірдиня.

Комфортні умови для дошкільнят та учнів закладів освіти – це те чому приділяють особливу увагу у Білозірській ТГ.

Сучасна затишна тепла школа чи дитячий садочок та здорове харчування необхідні для успішного виховання, навчання підростаючого покоління і щасливого дитинства, переконаний голова громади Володимир Міцук.

Білозірський ліцей – опорний заклад освіти, завдяки програмі Президента України #ВеликеБудівництво – тепер не впізнати. Роботи по утепленню фасаду вже завершено. Зараз здійснюється утеплення фундаменту, триває ремонт даху. Крім цього, силами місцевого бюджету заклад оновлюється всередині. Нещодавно тут завершено ремонт фойє: нова стеля, стіни, підлога, м‘які куточки та навіть встановлено фонтанчики для пиття води.

До послуг школярів – відремонтовані вбиральні та сучасне арт-кафе.

Також проводиться благоустрій навколишньої території. Висаджені хвойні дерева, а перед входом у ліцей невдовзі влаштують нові квіткові насадження.Ще однією цікавинкою для дітей може пишатися громада.

У дошкільному навчальному закладі села Білозір‘я «Червона шапочка» з‘явилася нова інтерактивна розвиваюча іграшка, яку придбано завдяки перемозі у грантовій програмі. Розміщуватиметься вона у сучасній актовій залі, де не так давно завершили ремонт.

До складу Білозірської громади входить смт. Ірдинь. Про розвиток населеного пункту дбає сільський голова Володимир Міцук та староста Олександр Максимов.

У Ірдині створено віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП Білозірської ТГ. Завдяки цьому більше 5000 жителів громади отримують доступ до якісних послуг в форматі «єдиного вікна». Раніше їм потрібно було долати відстань від 10 км до 30 км до найближчих ЦНАП.

Допомогу в розробці та впровадженні функціональної моделі надання адмінсервісів, оснащенні центру меблями та сучасною технікою зі спеціалізованим програмним забезпеченням, ремонті приміщення та навчанні працівників громаді надала Програма «U-LEAD з Європою».

Заклади соціальної сфери Ірдиня теж набувають позитивних трансформацій. У місцевій школі та будинку культури оновлюється матеріально-технічна база та впроваджуються енергозберігаючі технології. Також у самому центрі селища встановлено дитячий майданчик.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *