21.07.2021      195      0
 

Завдяки реалізації програми Президента «Велике будівництво» в Україні створили понад 200 тисяч робочих місць


Програма президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», спрямована на інфраструктурну розбудову країни, забезпечила роботою понад 200 тис. людей. Вона стартувала у 2020 році з початком розповсюдження коронавірусу і таким чином стала для України одним із основних механізмів подолання економічних наслідків пандемії.

Про це під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Трудові ресурси» заявила заступниця керівника Офісу президента Юлія Свириденко.

«Велике будівництво» забезпечило роботою понад 200 тис працівників: робітників, проєктувальників, фахівців з реконструкції шкіл, садочків, лікарень та стадіонів», – зазначила у Facebook Юлія Свириденко за підсумками свого виступу на форумі.

Вона також нагадала про ряд інших програми підтримки, які стали знаковими для України у відповідь на кризу минулого року, пов’язану з розгортанням пандемії.

Так, працівники підприємств, на яких скоротили робочий день, отримали грошову допомогу в середньому у розмірі 7,5 тисяч грн. Всього на реалізацію програми виділили майже 3 млрд грн, допомогу отримали майже 400 тис працівників.

Програма 5-7-9 дала можливість малому та середньому бізнесу отримати кредити під низькі відсотки.

«Цю можливість реалізували понад 12.5 тисяч підприємств у сільському господарстві, торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, а також у промисловості. І ми впевнені, що ці компанії не тільки зберегли, але вже й створили робочі місця для майже 20 тисяч нових працівників», – додала Свириденко.

ФОПи отримали допомогу через програму підтримки підприємців, яку в народі назвали «8 тисяч». Програмою скористались понад 480 тис. ФОПів і працівників малих підприємств, які втратили доходи, коли населені пункти перебували у червоній зоні минулого року і 340 тис. – у 2021-му.

Майже 95 тис. безробітних пройшли у минулому році курси у державній службі зайнятості, зокрема й за допомогою онлайн навчання. Практично кожен претендент знайшов нову роботу.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми “Велике будівництво” Кирило Тимошенко розповів, що у планах програми на 2021 рік стоїть продовження розбудови соціальної інфраструктури: школи – 95, садочки – 70, стадіони – 80, басейни – 29, приймальні відділення у лікарнях – 177 об’єктів.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *