13.05.2021      183      0
 

“Інфраструктура важлива для інвесторів”, – Олександр Скічко про відновлену дорого Н-01 в Балаклеї


Село Балаклея в Смілянському районі. Буквально рік тому тут була дуже вбита дорога Н-01 Київ–Знам’янка, відзначає очільник Черкащини Олександр Скічко у своєму дописі на фейсбук-сторінці.  Нині ж завдяки програмі Президента #ВеликеБудівництво місцеві жителі, підприємці, туристи отримали нові комфортні умови для життя й роботи.

– Коли спілкуюся з інвесторами, багато хто просить інформацію не тільки про наявний інвестиційний потенціал наших громад, але й минулий, – відзначає він. – Їхня логіка проста: якщо колись було й успішно працювало, отже, цю базу цілком можна відновити. У Балаклеї Смілянського району ціле століття дуже активно розвивалося виробництво цукру. Ще в 1838 році граф Бобринський побудував тут цукровий завод. Він уже давно не діє, але приміщення збереглися до сьогодні. Наразі у селі є кондитерська фабрика, яка займається випуском різних видів карамелі; фермерські господарства. Тут добре розвинена торгівля і зареєстровано більше сотні підприємців. Є школи, дитсадки, будинки культури, бібліотека, амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

Через село пролягає дорога Н-01 Київ–Знам’янка. Їй понад 30 років, і її жодного разу капітально не ремонтували. Зараз ця дорога майже повністю відремонтована. Це ще один приклад якісних змін завдяки програмі Президента #ВеликеБудівництво.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *