24.03.2021      306      0
 

Цього року на Черкащині чотири масштабні заходи відбудуться під патронатом НОК України


Щорічно низка спортивних заходів в різних регіонах України відбувається під патронатом Національного олімпійського комітету. Цього року на Черкащині влаштовують таких чотири масштабних заходи, серед яких – три вже відомі, а один започатковується новий. Змагання проходитимуть в різних районах області: в містах Умань, Сміла, Черкаси та в селі Красенівка на Чорнобаївщині. Попередньо ці спортивні заходи заплановані з квітня по серпень 2021 року.

Кубок області з веслування на байдарках і каное на призи Олімпійського чемпіона Андрія Івановича Хіміча прийматиме місто Умань на території водної бази Уманської дитячо-юнацької спортивної школи. Участь у змаганнях візьмуть спортсмени різних вікових категорій на різних дистанціях. Кубок Олімпійського чемпіона Андрія Хіміча здобуде переможець дистанції на 1000 метрів, адже саме на цій дистанції Андрій Іванович виборов олімпійське «золото». Ці вже традиційні змагання заплановані на 23-25 квітня.

У місті Сміла відбудуться Відкриті обласні змагання з веслування на байдарках і каное серед юнаків та дівчат на призи срібного призера Олімпійських ігор Олександра Мотузенка. Ці змагання також проходять на Черкащині щорічно. На акваторії річки Тясмин змагатимуться юнаки та дівчата на різних дистанціях. Переможець на дистанції 500 метрів здобуде Кубок Олександра Мотузенка. Ці старти заплановані на 30 квітня-2 травня.

Вперше в регіоні відбудуться Відкриті обласні змагання зі стрільби з пневматичної зброї на призи срібного призера Олімпійських ігор Сергія Куліша. Прийматиме ці змагання місто Черкаси. Кращих стрільців визначатимуть в різних вікових категоріях. Такий стрілецький турнір запланований на липень.

У 2021 році відзначають 150-ту річницю від дня народження легендарного та славетного українського богатиря Івана Максимовича Піддубного. Уже майже 30 років на батьківщині Івана Піддубного змагаються кращі борці. Цього року також відбудеться Всеукраїнське свято богатирської сили, приурочене 150-річчю І.М. Піддубного, турнір з греко-римської боротьби на призи пам’яті Івана Піддубного – в селі Красенівка. Цей захід має бути масштабним та яскравим, запланований він на 12-14 серпня.

За інформацією НОК у Черкаській області


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *