19.11.2020      338      0
 

Міністерка соцполітики поінформувала про виплати сім’ям медиків, які загинули від COVID-19


Міністерка соціальної політики Марина Лазебна під час виступу у Парламенті 17 листопада поінформувала про виплати сім’ям медиків, які загинули від COVID-19.

“Завершено розслідування 114 випадків. Розслідування проводиться Державною службою з питань праці. З них 35 були визнані як пов’язані з виробництвом, а 79 – не пов’язані”, – повідомила Міністерка.

За словами Марини Лазебної, щодо 35 випадків по загиблих медиках – родинам, право яких встановлено на виплату, відповідні кошти виплачено.

Міністерка заявила, що більшість сімей медиків, які загинули від COVID-19, ще не отримали компенсації, оскільки йде тривале розслідування кожного з випадків.

“Щодо 136 випадків проводиться надалі розслідування. Воно тривале – мене не задовольняє, що воно проводиться 2-3 місяці, але ми знаємо проблему. В комісію повинен входити такий професіонал як профпатолог, але їх на сьогодні в Україні одиниці і це все стримує швидке розслідування”, – сказала Марина Лазебна.

Міністерка підкреслила, що кошти у Фонді соціального страхування є і Уряд готовий виплачувати їх родинам.

Марина Лазебна також додала, що медикам, які отримали другу та третю групу інвалідності, також почали виплачувати кошти.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *