29.08.2019      322      0
 

У лікарнях і поліклініках можуть з’явитися сучасні кафе – Мінрегіон вивчає доцільність їх влаштування


Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми щодо ресторанів та кафе, а також медичних закладів. Відомство планує розглянути таку пропозицію змін у ДБН – передбачати в лікарнях, поліклініках та інших медзакладах сучасні кафе для відвідувачів, пацієнтів та персоналу.

«Сьогодні у чинних будівельних нормах щодо ресторанів та кафе, а також щодо медичних установ є лише деякі загальні вимоги до проектування їдалень при цих закладах. Крім того, вони є дуже застарілими. Ми хочемо врегулювати це питання та взагалі запроваджувати нову сучасну культуру в державних та інших установах. І це стосується не лише лікарень чи поліклінік. Хочемо, щоб там не було гнітючої атмосфери, сірих похмурих стін та коридорів, а навпаки було привітно, просторо та світло. Щоб там були такі зручності, як дитячий ігровий куточок та кафе. Це комфорт людей», – зазначив заступник Міністра.

Практика влаштування сучасних та просторих кафе у медичних закладах широко розповсюджена у багатьох країнах Європи та світу. Також на сторінці Лева Парцхаладзе у Facebook було проведено опитування користувачів мережі, за результатами якого майже 3,2 із 3,3 тисячі українців проголосували за сучасні кафе у лікарнях і поліклініках.

Більшість з них наголосила на тому, що такі кафе будуть зручними:

  • для пацієнтів, що перебувають на стаціонарі – вони можуть харчуватися самостійно, без допомоги родичів, якщо останні, наприклад, проживають в іншому місті;
  • для працівників медзакладів – це покращення їх умов роботи;
  • для звичайних відвідувачів.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.

За інформацією
Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *