02.11.2023      111      0
 

На Черкащині вже оновили меню у 100% шкіл


Очільник області Ігор Табурець узяв участь у партнерській зустрічі «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи». Захід відбувся на Київщині. Його ініціювала перша леді Олена Зеленська.

Учасники зібрання відвідали кілька шкіл, де ця реформа в дії, а також побували на будівництві фабрики-кухні, що працюватиме для десятків навчальних закладів. Також було презентовано Стратегію реформи шкільного харчування, яку ухвалив Кабінет Міністрів.

– Ми на Черкащині вже оновили меню у 100% шкіл, відповідно до рецептурного збірника Євгена Клопотенка, та впровадили систему безпечного харчування НАССР, – поділився досвідом Ігор Табурець. –  Більшість закладів організовують його самостійно, є також кейтерингові послуги та аутсорсинг. Усіма видами харчування в нас охоплено 86% учнів.За час повномасштабної війни реформа шкільного харчування стала чимось більшим, аніж просто «оздоровленням меню». Ще однією формою захисту наших дітей. План дій маємо. Крок за кроком рухаємось до мети.

Додамо, що в Черкаській області підготовку кваліфікованих робітників за професією „Кухар“ здійснюють 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти. З них – 8 мають ліцензію на підвищення кваліфікації кухарів. 


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *