01.11.2023      147      0
 

Новий навчальний серіал про кібербезпеку на Дія.Освіта


У 2023 році світові витрати на захист від кібератак можуть сягнути понад вісім трильйонів доларів. Такі дані Cybersecurity Ventures. Саме тому знати, як захистити себе та свої дані в онлайні, — одна з найнеобхідніших навичок у сучасному світі. Мінцифра разом з Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та за участі фахівців Києво-Могилянської академії створила освітній серіал, який допоможе навчитися кібергігієни та вберегти себе від кіберзагроз.

У серіалі — про мотиви кіберзлочинців, нашу відповідальність за власні гаджети, паролі, безпеку програмного забезпечення, психологію кібершахрайства та віруси. А ще — про цифрових «Шерлоків Голмсів» та контроль емоцій. Спікери серіалу поділяться як теоритичними основами, так і практичними лайфхаками.

Запрошені експерти: викладач факультету інформатики Національного університету «Києво-Могилянська академія» Трохим Бабич та засновник «Інституту постінформаційного суспільства» Дмитро Золотухін.

Після перегляду серіалу зможете перевірити свої знання та пройти фінальний тест — його результата можна поширити в соцмережах або додати до свого CV.

Переглядайте серіал за посиланням — https://osvita.diia.gov.ua/courses/personal-cyberhygiene

Освітній серіал створено з ініціативи Мінцифри для платформи Дія.Освіта за підтримки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» та розроблено експертами Києво-Могилянської Академії.

За інформацією Міністерства цифрової трансформації України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *