29.12.2021      212      0
 

Олександр Скічко розповів про digital-проєкти на Черкащині


Черкащина продовжує взятий курс на диджиталізацію за підтримки Міністерства цифрової трансформації України. Голова ОДА розповів, які пілотні проєкти реалізують в області натепер спільно з Digital Cherkasy

Моніторинг громадського транспорту

Пілот уже триває на маршруті № 302 Черкаси – Сміла (ст. Шевченка). На автобусах встановлені спеціальні трекери, тому відстежити їхній рух можна в мобільному додатку EasyWay або на сайті https://www.eway.in.ua/ru/cities/cherkasy.

Згодом перелік напрямків планується розширювати.

Цифрова інклюзія

Для цього пілоту Черкаський навчально-реабілітаційний центр «Країна добра» та Уманський державний педагогічний університет отримали від партнерів Черкаської ОДА – компанії «Хуавей Україна» – планшети для напрацювання рекомендацій щодо використання двох мобільних застосунків: Digital Inclusion (www.dimobi.org.ua) та «Аудіоказки українською» (https://audiokazky.in.ua/download/). Обидва корисні для розвитку мислення та мовлення в дітей і дорослих із аутизмом, людей після інсульту тощо.

«Безпечний інтернет» у школах Черкащини

 Цей пілот розпочали із двох місцевих шкіл задля контролю інтернет-трафіку.

Результати роботи системи Cisco Umbrella: 19,3 тис. заблокованих запитів, понад 1,5 тис. визначені як потенційно небезпечні. Далі в планах спільно з партнерами масштабувати цей проєкт на решту шкіл.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *