27.10.2021      208      0
 

Освітяни Черкаського району перейняли досвід впровадження реформи харчування


Керівники органів управління освітою Черкаського району взяли участь у роботі семінару-практикуму щодо перейняття досвіду та обміну практичними кейсами реорганізації харчування в освітніх закладах, який організовано Управлінням освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації спільно з Департаментом освіти і науки м. Києва на базі закладів освіти Дніпровського району.

Програма візиту передбачала теоретичний і практичний формати. У першій частині презентовано підхід до оцінки проблем та потреб міста Київ через створення «карти освітніх потреб», яка постійно доповнюється та змінюється в динаміці, практичні поради пошуку шляхів їх вирішення та кейси співпраці з надавачами послуг харчування, перекваліфікації кадрів.

Крім того, начальник управління конкурентної політики Міністерства економіки України Олександр Білянський детально поінформував про публічні закупівлі, зокрема механізми роботи Prozzoro, Prozzoro-Маркет.

У практичній частині, голова правління Національної асоціації громадського харчування Орест Степаняк презентував нові методи організації харчування в закладах освіти, безпекові норми НАССР та контроль за критичними точками на харчоблоці.

Паралельно два кухарі Асоціації, використовуючи сучасне технологічне обладнання, за 45 хвилин приготували 8 страв на 100 порцій.

У рамках заходу освітяни Черкаської області відвідали школи Дніпровського району міста Києва та мали змогу побачити реконструйовані харчоблоки.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *