30.06.2021      583      0
 

Голова РДА з робочим візитом відвідала Білозірський ліцей


Білозірський ліцей є опорним закладом загальної середньої освіти Білозірської сільської ради Черкаського району, в якому навчається 558 учнів.

Навчальний заклад відвідала та поспілкувалася з головою Білозірської громади Володимиром Міцуком голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко.

Пріоритетним у навчальному закладі є правильне харчування, що є необхідною складовою здорового, довгого й повноцінного життя. Враховуючи вимоги до харчування дітей, які запровадила перша леді Олена Зеленська, у Білозірському ліцеї оновлено меню (2-3 страви на вибір), де є фіксована перша страва, а інші можна обрати.

У меню введені страви за рецептурою кулінарного експерта, засновника соціального проекту «Нове шкільне харчування» Євгена Клопотенка.

У 2019 році було проведено капітальний ремонт шкільної їдальні. На це було витрачено близько 2 млн. грн. на умовах співфінансування, враховуючи залишки освітньої субвенції та видатків з місцевого бюджету.

Тепер це сучасне арт-кафе на 150 місць зі сценою для виступів. Розрахуватися за придбану їжу діти мають змогу через термінал, використовуючи карту ЮНІОР та, за бажанням, готівкою.



У закладі освіти організовано водопостачання зі свердловини з подачею води до приміщень закладу. Питні фонтанчики додатково оснащені фільтрами для очищення води. Таким чином діти мають доступ до питної води протягом усього періоду перебування у школі.

Нещодавно на території ліцею облаштовано велопарковку на 80 парковочних місць. Зробити це вдалося завдяки фінансуванню з місцевого бюджету та за рахунок програми «U-Lead з Європою».

Також за рахунок освітньої субвенції в ліцеї реалізовано проект, дякуючи якому, капітально відремонтовано внутрішню вбиральню та облаштовано санітарно-гігієнічну кімнату для осіб з інвалідністю.

Загальна сума проекту – 1 млн. 112 тис.грн.На сьогоднішній день заклад освіти продовжує оновлюватися. Розпочато ремонти по утепленню фасаду приміщення загальною площею 2000 м.кв.

Планується ремонт даху, утеплення цоколю, фундаменту. Все це за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *