28.05.2021      199      0
 

«Цифрова трансформація в дії», – Олександр Скічко про пілот проекту «Безпечна та ефективна школа»


Інноваційно та діджиталізовано. Черкаська гімназія №9 кілька тижнів апробовує пілот інформаційної системи «Безпечна та ефективна  школа». Як вона діє на практиці оглянув очільник Черкащини Олександр Скічко. Він додав, що надалі такі системи діятимуть і в інших інноваційних школах області.

До складу цілісної інформаційної системи входять термінал контролю доступу для учнів і співробітників закладу. Пристрій на вході до школи розпізнає обличчя, надає дозвіл або забороняє ввійти до закладу, вимірює температуру та вимагає одягнути маску.

– Фейс-контроль на вході до школи, перевірка наявності маски та навіть температури, фіксація часу перебування у школі – так тепер втрапляють на навчання учні гімназії № 9, що в Черкасах, – наголосив Олександр Скічко. – Це – пілот нашого проекту «Безпечна та ефективна школа». Такими терміналами контролю цього року облаштуємо загалом 24 інноваційні школи по області. На це з обласного бюджету спрямували понад 800 тис. Грн. Долучаться до співфінансування й  місцеві бюджети. Вони спрямують 50% від суми Переконаний, що так мають бути оснащені всі школи на Черкащині. І розраховую на активність громад.

За словами директорки гімназії Ірини Топчій, у гімназії діятиме три таких пристрої – на кожному зі входів. До цього проєкту також доєднуватимуть електронний журнал, електронний щоденник та смс-інформування батьків.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *