01.10.2020      433      0
 

“Дія. Цифрова освіта”: черкащани можуть підвищити свою грамотність он-лайн


Нові освітні курси про сучасність пропонує опанувати Мінцифри. Ще торік Міністерство цифрової трансформації запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта». На онлайн-платформі кожен громадянин може безкоштовно опанувати цифрові навички за новим сучасним форматом – освітні серіали.

Наразі, на платформі доступні нові онлайн-курси :

– Зірки e-демократії – освітній серіал розповідає про інструменти електронної демократії: електронні петиції, громадський бюджет, е-консультації, запит на отримання публічної інформації та інші.

– Кандидат – цей серіал для всіх, хто розмірковує, чи балотуватися на місцевих виборах. Ви почуєте про всі основні етапи, які доведеться пройти кандидату вже найближчими місяцями.

– Публічні консультації онлайн – цей серіал для всіх, хто хоче організовувати та брати участь у публічних консультаціях. – Відкриті дані для державних службовців ( https://osvita.diia.gov.ua/courses/open-data) Під час курсу ви дізнаєтесь, як грамотно працювати і управляти даними в державному секторі. ( 0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу)

– Виборець – що таке відкриті виборчі списки, навіщо бюлетеню контрольний талон, чи можна проголосувати достроково – на ці та інші питання відповість наш серіал.

– Доступ до публічної інформації – освітній серіал спрямований на підвищення рівня знань законодавства з доступу до публічної інформації, запобігання порушенням прав громадян на інформацію, прискорення процесу оцифрування інформації та використання інтернет-технологій під час її оприлюднення та взаємодії з громадянським суспільством. ( 0,2 кредиту ЄКТС після успішного проходження курсу)

Нагадаємо, Дія. Цифрова освіта — Національний проєкт із розвитку цифрової грамотності українців, ініційований Міністерством цифрової трансформації України. Доступ до освітніх серіалів є абсолютно безкоштовним для всіх громадян. Мета прокту — навчити цифровій грамотності 6 млн українців за 3 роки. Вільний доступ до освітніх серіалів на національній онлайн-платформі з цифрової грамотності — один із шляхів досягнення цієї мети. Цифрова грамотність українців буде однією з національних конкурентних переваг і дозволить комфортно проживати в країні.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *