26.06.2020      228      0
 

У межах основної сесії ЗНО відбулося тестування з математики


25 червня в межах проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання відбулося тестування з математики.

Під час ЗНО допуск учасників до пунктів тестування відбувався за відсутності ознак респіраторних захворювань, а також наявності маски або респіратора. Також здійснювався контроль за дотриманням вимог Держпродспоживслужби до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо)

Протягом тестування дотримувалися заходів щодо уникнення скупчень людей, діяв супровід медиків та Національної поліції.

Завдяки партнерам – Групі Нафтогаз, ЮНІСЕФ в Україні та Посольству Швейцарії в Україні – пункти проведення ЗНО забезпечені медичними масками для учасників, інструкторів та медиків, безконтактними термометрами, дезінфікуючими засобами для рук, дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь, ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків.

Для проходження ЗНО з математики в області зареєструвалося 5173 особи, з яких на пункти тестування з’явилися 4203 особи, що становить 81,2%.

За дотриманням процедури тестування спостерігали 4 представники громадських організацій.

Нагадаємо, що цьогоріч учнів шкіл, профтехів та студентів коледжів, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільнено від державної підсумкової атестації. Водночас вони мають право пройти її за власним бажанням, у тому числі у формі ЗНО.

Відповідно до Умов прийому на навчання до закладів вищої освіти України, 2020 року під час вступу до вишу зараховуватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання 2017, 2018, 2019 та 2020 років з усіх предметів, крім іноземних мов. Якщо як конкурсний предмет встановлено іноземну мову, вступник має право подавати оцінку із сертифікатів 2018, 2019 та 2020 років з однієї з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська) на власний розсуд.

За інформацією Управління освіти і науки облдержадміністрації


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *