20.02.2020      270      0
 

Залишки освітньої субвенції використовуватимуть на протипожежні заходи у школах


Одним із пріоритетів для використання залишків освітньої субвенції буде пожежна безпека у школах. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалив сьогодні, 19 лютого 2020 року.

“Цим рішенням наш Уряд акцентує увагу, що пожежна безпека шкіл має бути одним із пріоритетів для місцевої влади. Адже вона напряму стосується безпеки учнів, учителів та усіх, хто знаходиться у закладах. Наше рішення дає можливість використовувати більше ресурсу на протипожежні заходи та підвищувати їхню ефективність”, – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад.

Серед пріоритетів для закупівель за залишки освітньої субвенції також:

  • придбання шкільних автобусів,
  • оновлення навчальної та матеріально-технічної бази,
  • придбання підручників і посібників (у тому числі електронних),
  • оснащення закладів освіти засобами навчання з фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання,
  • підключення закладів освіти до Інтернету,
  • будівництво, реконструкція, капітальний та поточний ремонт туалетних приміщень.

Станом на 1 січня 2020 року вільні залишки освітньої субвенції становлять 3 млрд 355 млн 866,3 тис. грн.

Нагадаємо, цьогорічна субвенціяна розвиток Нової української школи зросла на 17% порівняно з минулорічною і становить 1,4 млрд грн. 12 лютого Уряд розподілив ці кошти на місця.

Довідково

Освітня субвенція – це кошти, які надаються місцевим бюджетам з державного бюджету для виконання переданих на місця повноважень. Здебільшого з освітньої субвенції фінансуються заробітні плати педагогів. Залишки освітньої субвенції – кошти, що не використали до кінця року – можна використовувати на матеріально-технічне забезпечення закладів (ремонти, закупівля обладнання тощо).


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *