28.01.2020      350      0
 

У Черкаській області визначили переможців регіонального відбіркового фестивалю з робототехніки FIRST LEGO League


148 команд та понад 500 учасників зі всієї Черкащини об’єднав регіональний відбірковий фестиваль з робототехніки FIRST LEGO League, що відбувся 25 січня на базі Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №30 Черкаської міської ради. Про це інформують в Департаменті освіти і науки Черкаської ОДА.

Черкащина долучилася до міжнародної програми-конкурсу FIRST LEGO League (FLL) з жовтня 2016 року. Відтак це вже четвертий регіональний фестиваль на Черкащині. Захід проводиться з метою запровадження наукових розробок, спрямованих на розвиток в учнівської молоді інтересу до науково-технічної творчості, техніки та високих технологій, підготовки підростаючого покоління до життя у високотехнологічному конкурентному світі. Сьогодні фестиваль налічує команди категорій FIRST LEGO League Junior та FIRST LEGO League, а також команди змагань Сумо та Слалом. Щороку спільнота FLL стає більшою, долучаються нові діти, тренери, судді та волонтери.

Тема Сезону 2019-2020 «CITY SHAPER – формуй місто» присвячена дослідженню та вирішенню проблем зростаючих мегаполісів і розбудові зручної та доступної інфраструктури для мешканців міст.

На відкритті фестивалю юних робототехніків привітали голова Черкаської обласної ради Анатолій Підгорний, заступник голови ОДА Юрій Лесюк, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник директора Департаменту Оксана Сімушіна, заступник міського голови Черкас з питань діяльності виконавчих органів ради Ігор Волошин, координатор програм FIRST в Україні Герман Демидов, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна.

За словами Юрія Лесюка, приємно, що Черкащина виступає в ролі промоутера, лідера в цьому напрямку, адже робототехніка –  це не лише гра, це напрямок, що потребує комплексного підходу, командного підходу та всебічного розвитку дитини. 

За інформацією прес-служби Черкаської обласної державної адміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *