10.01.2020      355      0
 

Відбулася інструктивно-методична нарада для заступників директорів ЗЗСО із навчально-виховної роботи


10 січня 2020 року відбулася інструктивно-методична нарада для заступників директорів закладів загальної середньої освіти із навчально-виховної роботи. У ході наради завідувач районного методичного кабінету Церковна Вікторія підвела підсумки методичної роботи за І семестр 2019 – 2020 навчального року та проаналізувала результативність участі освітніх закладів у районних етапах олімпіад, турнірів, конкурсів «Учитель року – 2020», «Нові технології в новій школі», «Шкільна бібліотека», «Об’єднаймося ж, брати мої!», імені Петра Яцика та імені Тараса Шевченка.

Зосереджено увагу присутніх на виконання заходів Програми роботи з обдарованою молоддю у Черкаському районі на 2016-2020 роки. Так, протягом листопада – грудня 2019 року проходили районні етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових дисциплін, у яких взяли участь 422 учні закладів загальної середньої освіти. Грамотами відділу освіти за І місце нагороджено 11 учнів, за ІІ місце – 47 учнів, за ІІІ місце – 88 учнів. Найбільшу кількість призових місць здобули команди Червонослобідського ЗЗСО І-ІІІст. № 2 (29), Червонослобідського ЗЗСО І-ІІІст. № 1 (17), Дубіївської ЗОШ І-ІІІст. (15), Руськополянського ЗЗСО І-ІІІст. № 1 (13), Геронимівського ЗЗСО І-ІІІст.(10).

Підвищенню іміджу освіти району сприяли фіналісти обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року – 2020» у номінації «Історія» -вчитель Червонослобідського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Червонослобідської сільської ради Самохотов Анатолій, у номінації «Образотворче мистецтво» – вчитель Руськополянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 2 Руськополянської сільської ради Деркач Леся.

Вивчено теоретичні та практичні аспекти підготовки освітніх закладів до інституційного аудиту, який буде проводити Управління Державної служби якості освіти у Черкаській області.

Головний спеціаліст відділу освіти Крутінь Іван наголосив на організації протипожежної безпеки в освітніх закладах та виконанні обов’язків у сфері цивільного захисту.

Активно обговорено питання підготовки випускників до ЗНО, педагогів – до обласного конкурсу на кращий електронний освітній ресурс, підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників, зокрема вимог щодо обсягу годин для тих, хто атестується у 2020 році.

За інформацією відділу освіти, культури, молоді та спорту райдержадміністрації.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *