01.09.2019      342      0
 

Черкаська райдержадміністрація вітає зі святом Першого дзвоника!


Будь-яка пора життя – прекрасна та неповторна, будь-яка пора заслуговує на те, щоб бути прожитою з радістю, насичено та цікаво. Але ж, мабуть, недарма кажуть: молодість – це особливий період. Адже це час становлення особистості, планування майбутнього, здобуття освіти, нових відкриттів та вражень, перших кроків та звершень на професійному шляху.

Саме зараз Україна як ніколи потребує того, аби тут мешкали молоді, розумні, талановиті та енергійні люди, справжні патріоти з почуттям громадянської та людської гідності. Перед вами, дорогі учні, відкриваються широкі життєві дороги і великі можливості. Докладайте всіх зусиль для сумлінного навчання, ніколи не пускайте у серце зневіру і байдужість, ставте перед собою високі цілі, любіть рідну землю, пишайтеся нашою Батьківщиною.

Окреме слово глибокої шани – звісно, педагогам. Ваш видатний колега Костянтин Дмитрович Ушинський казав: «якщо медикам ми ввіряємо наше здоров’я, то вчителям – ввіряємо моральність і розум дітей наших, ввіряємо їхню душу, а разом з тим і майбутнє нашої держави». І не дивно: слово «учитель» для кожного з нас, не зважаючи на вік чи соціальний статус, завжди залишається сповненим тепла, вдячності, поваги, безмежної довіри та навіть благоговіння. Тож ваша професія вимагає особливого дару і покликання, великої відповідальності і віри. Від ваших зусиль залежить успіх розпочатих глибинних перетворень у сфері освіти і науки та входження України до єдиного європейського освітнього простору.

Нова українська школа – це ключова реформа Міністерства освіти і науки. Головна мета – створити школу, у якій буде приємно навчатись і яка даватиме учням не тільки знання, як це відбувається зараз, а й вміння застосовувати їх у житті. Адже нашій державі сьогодні дійсно потрібна освіта, що формує здатність учня не лише грати за усталеними правилами, а й вигравати в умовах постійної зміни ситуації. Від учителів це вимагає не тільки давати учню знання, але й навчати його постійно вчитися, перемагати страх перед новизною, перед висловлення власної думки, перед можливістю помилятися.

Закликаємо молоде покоління шанувати батьків, учителів і наставників, вивчати українську мову, історію, культуру і традиції. Адже без національної гідності і пам’яті людина втрачає дані природою індивідуальність та унікальність.

Будьте в авангарді, долучайтеся до невпинного руху колеса реформ, реалізовуйте свої таланти, примножуйте культурний та духовний спадок багатьох поколінь нашого народу, утверджуйте авторитет нашої держави у світі.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, благополуччя, успішного навчання в ім’я процвітання України. Нехай новий навчальний рік принесе вам приємні враження, яскраві та нові відкриття. Нехай кожний педагогічний колектив сповна відчує результати своєї праці, а батьки – радість і гордість за дітей.

Слава Україні!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *