23.12.2021      180      0
 

Вихід із «червоної зони» не скасовує протиепідемічних обмежень


Державна комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення, згідно з яким з 00 год. 00 хв. 23 грудня 2021 року шість областей переходять із „червоної“ зони карантину в „жовту“. До цього складу увійшла і Черкаська область.

Проте, це зовсім не означає, що будуть скасовуватись карантинні обмеження, адже від 06 грудня діють оновлені правила карантину.

У „жовтій“ зоні діють фактично ті ж обмеження, що й у „червоній“: кафе, ресторани, непродовольчі магазини, спортзали тощо можуть працювати лише за умови вакцинації персоналу та відвідувачів.

Для забезпечення дотримання на території району обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для „червоного“ рівня епіднебезпеки поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, проводились регулярні перевірки як суб’єктів господарювання, так і відвідувачів.

Днями, робочою групою райдержадміністрації спільно із працівниками Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, Смілянського управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області та ДУ „Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України“ проведено чергові перевірки щодо дотримання закладами торгівлі та громадського харчування правил „червоної“ зони карантину.

Рейди здійснено на території Тернівської та Ротмістрівської сільських територіальних громад.

Перевірено роботу 19 об’єктів: заклади громадського харчування, продовольчі і непродовольчі магазини.

За виявленими порушенням складено п’ять адміністративних протоколів. Із суб’єктами господарювання, працівниками закладів проведено роз’яснювальну роботу, надано рекомендації щодо усунення виявлених недоліків. Частину недоліків усунено під час перевірки закладів.

Загалом за період дії „червоного“ рівня епіднебезпеки на території району районною та місцевими робочими групами перевірено понад 1400 об’єктів.

Для подальшого стримання поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19 просимо громадян сумлінно дотримуватись правил карантину та берегти своє здоров’я.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *