13.07.2021      240      0
 

Як вакцинуватися від COVID-19 маломобільним людям


У маломобільних людей є можливість отримати щеплення від COVID-19 удома. Для цього в усіх регіонах України працюють мобільні бригади.

Звісно, викликати бригаду саме для однієї людини проблематично. Тож ви можете звернутися до сімейного лікаря чи на гарячу лінію протидії COVID-19 контакт-центру МОЗ України за номером: 0 800 60 20 19. Розкажіть, що маєте обмеження в русі  потребуєте вакцинації удома, повідомте адресу. Коли мобільна бригада формуватиме черговий список виїздів, вашу адресу додадуть до маршруту. Перелік медичних закладів, залучених до проведення вакцинації, є на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Щоб домовитися про вакцинацію вдома, можна звернутися не лише до сімейного лікаря чи в контакт-центр МОЗ України, а й до місцевого Департаменту охорони здоров’я. Контакти відповідних департаментів є на сайті МОЗ: moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja.

Крім того, в кожній області в Україні є свій регіональний координатор з вакцинації від COVID-19, тож можна знайти контактні відомості для спілкування з ним.

Важливо: якщо ви потребуєте вакцинації удома, то мобільна бригада під час візиту до вас може прищепити і тих людей, що допомагають вам у побуті або ж доглядають вас.

За інформацією МОЗ України


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *