23.04.2021      205      0
 

Черкащина залишається в помаранчевій зоні, але необхідно забезпечити відзначення Великодня з додатковими протиепідемічними заходами


Таке рішення ухвалили на засіданні державної комісії з питань ТЕБ та НС під головуванням Олександра Скічка в режимі Zoom-конференції стосовно ситуації з поширенням захворювань, спричинених коронавірусом COVID 19 та заходів з недопущення його поширення.

У роботі конференції взяла участь голова Черкаської райдержадміністрації Валерія Бандурко, її заступники та керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації.

На даний час рішенням державної комісії з питань ТЕБ та НС відповідно до показників захворюваності для області встановлено помаранчевий рівень безпеки.

Станом на 22.04.2021 року кількість захворілих на Черкащині 70955 осіб, 56 489 тисяч одужали, 920 на жаль померли. Найбільше випадків виявлено в містах Черкаси, Сміла, Умань, а також Черкаському, Монастирищенському, Смілянському, Звенигородському, Тальнівському, Корсунь-Шевченківському, Городищенському та Христинівському районах. У зв’язку з цим внесено рекомендації у цих містах посилити карантині обмеження та контроль за їх дотриманням.

Особливу увагу необхідно звернути на святкування Великодня.

Тому максимальне прохання до голів об’єднаних територіальних громад на місцевому рівні провести спілкування з представниками релігійних організацій, щоб забезпечити святкування Великодня на свіжому повітрі, зокрема, проведення богослужінь на подвір’ї біля церкви з забезпеченням відео- та аудіо трансляцій.

За результатами проведення засідання буде підготовлено протокольне доручення.



Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *