31.03.2021      201      0
 

«Ми вийшли на стабільний показник кількості вакцинованих», – Олександр Скічко


На Черкащині зростає кількість інфікованих на коронавірус. Водночас активно продовжується етап вакцинації. Про те, яка ситуація склалася із поширенням COVID-19 в області та як активно вакцинуються черкащани, розповів голова Черкаської ОДА Олександр Скічко на сьогоднішньому брифінгу.

«За останні 10 днів ми вийшли на стабільний показник кількості вакцинованих – близько 1000 людей за добу. Це означає, що залишок вакцини Covieshield/AstraZeneca, який є на сьогодні, ми маємо використати до кінця цього тижня. Усього залишилося 5140 доз вакцини. З наступного тижня ми очікуємо доставку вакцини Sinovac і розпочинатимемо наступний етап вакцинації», – каже Олександр Скічко.

Наразі в області вакциновано 11 059 черкащан. За останню добу щепилися 970 людей.

А от епідеміологічна ситуація стає складнішою, говорить очільник області.

«Минулого тижня нас віднесли до червоної зони. Однак збільшивши кількість тестувань нам вдалося залишитися в помаранчевій. Чи вдасться нам залишитися в цій зоні надовго, чи потрібно нам вводити червону зону, ситуація залежить насамперед від нас з вами – від того, як ми дотримуємося карантинних обмежень», – каже Олександр Скічко.

За минулу добу в області захворіло 374 людини, вилікувалися – 362.

26 березня була найбільша кількість захворювань за місяць – 704 людини захворіли на COVID-19. За останні 20 днів кількість захворювань зросла в 2 рази. Наразі ситуація  контрольована.

Завантаженість ліжок в області наразі – 42%, в Черкасах – 58,9%. На минулому тижні ці показники були,майже, на 10% нижчими.

«За місяць кількість завантаженості ліжок збільшилася в два рази. Це тривожний сигнал, але ми почали реагувати на це ще минулого тижня, адже ввели додаткові обмеження. Також нам вдалося розгорнути додаткові ліжкомісця. Сподіваюся, що завдяки цим крокам нам вдасться стабілізувати ситуацію», – говорить Олександр Скічко.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *