17.03.2021      188      0
 

«Основний мотив медикам вакцинуватися – захистити хворих, дати їм шанс на життя», – директор онкодиспансеру Віктор Парамонов


За період річного карантину у Черкаському обласному онкодиспансері захворіло на коронавірус близько 130 співробітників і досить багато онкологічних пацієнтів. Директор медичного закладу Віктор Парамонов теж перехворів на COVID-19. На сьогоднішньому брифінгу в Черкаській обласній лікарні він розповів про свій досвід захворювання та вакцинації, а також розповів про основні мотиви щеплення.

В онкодиспансері щепилися від коронавірусу 406 співробітників. Це майже 2/3. І в медзакладі продовжуватимуть це робити. Адже обласний онкодиспансер – єдине місце в області, де сконцентровані на квадратних метрах імунодепресивні люди, а також люди з повною відсутністю імунітету. Вони приїздять з усієї області і навіть з України.

«Тому основний мотив вакцинуватися для медиків – захистити хворих, дати їм шанс на одужання, дати їм шанс на життя. А не навантажити їх ще ковідом. Тому треба вакцинуватися насамперед заради безпеки цих хворих», – каже директор онкодиспансеру.

Другий мотив – це зберегти сам персонал. І також важливо, щоб з лікарні додому не несли вірус і медики не інфікували свої родини.

Вакцина – не гарантія що, людина не захворіє. Але щеплення гарантує полегшений перебіг хвороби.

«Я теж маю досвід спілкування з концентрованим киснем. Не дуже веселі враження. Після щеплення у мене був невеликий озноб. Але на цьому все й закінчилося. Навіщо мені ті проблеми, які я переживав восени, коли хворів на коронавірус», – говорить медик.

Віктор Парамонов вважає, що кожен свідомий медпрацівник, який працює з онкохворими, має прищепитися. Звичайно, якщо немає клінічних протипоказів, які мають визначити спеціалісти.

Вакцина від коронавірусу абсолютно нормального бренду, каже Віктор Парамонов. В онкодиспансері використовують препарати фірми Astra Zeneca вже багато років. За словами директора медзакладу, це одні із найякісніших препаратів, які є.

«Всі хто має розум і совість, мають прищепитися. А не приходити щоразу на роботу з дому, де за вихідні побували в маршрутках, торговельних центрах, інших публічних місцях, і думати, що тільки одна маска захистить. Маска це дуже важливо, але коли є сертифікована зареєстрована вакцина, розумно обирати її», – говорить Віктор Парамонов.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *