08.02.2021      327      0
 

Обласний кардіоцентр серед кращих в Україні


Друге місце з хірургічного лікування ішемічної хвороби серця серед усіх кардіохірургічних клінік України посів Черкаський обласний кардіологічний центр. Такий рейтинг оприлюднила Асоціація серцево-судинних хірургів України.

Крім того, заклад посів 3-тє місце з хірургічного лікування інфекційного ендокардиту, піднявся з 11-го на 4-місце з хірургічного лікування патології грудної аорти, інформує головний позаштатний кардіохірург управління охорони здоров’я ОДА Олег Журба.

“На онлайн зустрічі Асоціація України підбила підсумки роботи всіх кардіохірургічних клінік та центрів нашої держави, які надають високоспеціалізовану кардіологічну та кардіохірурічну допомогу жителям країни. Не зважаючи на пандемію SARS-CoV-2 всі клініки працювали злагоджено, продуктивно та ефективно, наші лікарі успішно та з хорошими результатами борються із серцево-судинними захворюваннями. Як уже стає традицією, враховуючи минулорічний звіт Асоціації України, Черкащина займає високі позиції у рейтингу кардіохірургічних клінік України”, – додав він.

Також представник Черкаського обласного кардіоцентру став членом правління АССХ України. Це надзвичайно високе досягнення не тільки для колективу кардіоцентру, а й для всієї області, відзначив Олег Журба.

“Кардіохірургічна служба плідно працює задля забезпечення здоров’я Черкащини. За попереднім рішенням Асоціації серцево-судинних хірургів «Всеукраїнський з’їзд серцево-судинних хірургів» планується провести у Черкасах вже восени цьогоріч. Ми і надалі будемо розвивати новітні технології, мініінвазивні методики та готуватися до трансплантації серця”, – підсумував Олег Журба.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *