27.01.2021      220      0
 

На Черкащині діють 54 пункти тестування на коронавірус


Пройти безкоштовне тестування на коронавірусну інфекцію можна у 54 пунктах. Вони розгорнуті у 28 медичних закладах області. Перелік цих пунктів є на сайті ОДА. Як працюють ці пункти розповіла заступниця очільника області Лариса Кошова.

– Люди ознаками гострого респіраторного захворювання, особи, які контактували з хворими на ковід, та мають показання, можуть звертатися безпосередньо у ці пункти, аби безоплатно здати ПЛР-тест, – зауважила Лариса Кошова. – Зараз в області активно триває підготовка до старту вакцинації від коронавірусу. У нас створені 6 мобільних бригад для вакцинації, визначені цільові групи для проведення першого етапу щеплень від коронавірусної інфекції. За попередніми підрахунками, вакцинують орієнтовно 6 тисяч осіб. Зараз завершуємо роботу з відточкування окремих питань, визначення точних груп, які підлягають вакцинації насамперед.

Саме мобільні бригади на першому етапі здійснюватимуть вакцинацію на місці перебування організованих груп людей за територіальним принципом. Діятимуть бригади на базі Черкаської міської поліклініки, Уманського, Золотоніського, Смілянського та Черкаського районного ЦПМСД .

Загалом за останню добу в області провели понад 400 ПЛР-тестів. Загалом з початку пандемії їх зробили майже 212 тисяч.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *