16.10.2020      1446      0
 

Алгоритм дій за підозри COVID-19


Нагадуємо про алгоритм дій при підозрі на коронавірус. У МОЗ України розповіли, кому дзвонити у разі появи симптомів і як діяти до приїзду медиків. Алгоритм дій за підозри COVID-19:

1. Якщо ви занедужали і у вас з’явилися симптоми ГРЗ (кашель, підвищення температури тіла, загальна слабкість тощо), зателефонуйте своєму сімейному лікарю.

2. Якщо у вас, крім цих симптомів, є задишка, стійкий біль у грудній клітці, значне підвищення температури, діарея, порушення свідомості – здійсніть виклик екстреної медичної допомоги за номером 103. 

3. Диспетчер 103 здійснить опитування за алгоритмом. Надайте йому достовірну інформацію. Диспетчер визначить ваш стан і за показами направить бригаду екстренної медичної допомоги.
4. Підготуйтеся до приїзду бригади: відчиніть двері, провітріть приміщення та надіньте медичну маску. Медичні працівники оцінять ваш стан та визначать, чи є потреба у госпіталізації. 
5. Якщо показів до госпіталізації немає, працівники бригади нададуть рекомендації щодо самоізоляції та попросять вас звернутися до свого сімейного лікаря, а за його відсутності – на «гарячу» регіональну лінію по COVID-19. За потребою до вас направлять медичного працівника для забору біоматеріалів для лабораторного обстеження на COVID-19.
6. Якщо покази до госпіталізації є, а саме за середнього і важкого перебігу захворювання, вас госпіталізують у визначену лікарню на стаціонарне лікування.

Нагадуємо, що правдиву інформацію про захворювання, викликане новим коронавірусом COVID-19, можна знайти на офіційних сайтах:
https://moz.gov.ua – Міністерство охорони здоров’я України
https://www.phc.org.ua – Центр громадського здоров’я МОЗ України:
https://covid19.com.ua – офіційний сайт про COVID-19 Кабінету Міністрів України
https://www.facebook.com/moz.ukr – офіційна сторінка МОЗ у мережі Фейсбук
https://t.me/COVID19_Ukraine – телеграм канал Коронавірус_інфо

Щоб привернути увагу молоді до запобіжних заходів і боротьби з COVID-19, у соціальних мережах Tik Tok та Instagram також з’явилися аккаунти «Коронавірус інфо», які авторизовані МОЗ України.

Дізнавайтеся інформацію з надійних джерел, пам’ятайте, що інформаційна гігієна не менш важлива. 
Залишайтеся вдома та бережіть себе!


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *