16.01.2020      388      0
 

Відбулася зустріч із медичними працівниками районної лікарні с. Мошни


Починаючи з 1 квітня в Україні стартує другий  етап медичної реформи. Буде запроваджено електронні медичні книжки та лікарняні, а також рецепти на програму «Доступні ліки». Впроваджується і гарантований пакет медичних послуг, його обсяг визначатиметься з урахуванням потреб пацієнтів, клінічної доцільності, економічної ефективності та забезпечення рівного доступу до послуг. Комунальні підприємства охорони здоров’я вторинного рівня (районні лікарні) переходять на фінансування (оплату послуг) через Національну службу здоров’я України. Так розпочнеться реформа вторинної (спеціалізованої) ланки медичної допомоги. 

Впровадження медичної реформи закладів охорони здоров’я вторинного рівня Черкаського району обговорили сьогодні, 16 січня, у районній лікарні с. Мошни заступник голови Черкаської районної державної адміністрації Петро Коренюк, голова Черкаської районної ради Олексій Собко, сільський голова с. Мошни Богдан Шкарбута, головний лікар КНП “Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради Любов Іващук, депутати районної ради, медичні працівники районної лікарні.

З метою налагодження співпраці з Національною службою здоров’я України районна лікарня вже отримала статус комунального некомерційного підприємства “Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради в центральному компоненті еHealth (є-хелс).

Довідково: У загальному розумінні еHealth – це сукупність інформаційних сервісів в галузі охорони здоров’я та повсякденному житті людини для збереження і укріплення здоров’я та створення умов для якісного життя. еHealth охоплює інформаційних простір різних галузей охорони здоров’я – медичну практику, управління медичними закладами, медичне право, фармацевтику, інформаційні сервіси для пацієнтів. Для керівників охорони здоров’я еHealth має забезпечити управління галуззю, раціональний розподіл та ефективне використання медичних та фінансових ресурсів держави, створити умови для прозорої конкуренції на ринку медичних послуг. 

З метою впровадження реформи, медичним закладом проведено такі підготовчі роботи:

  • Створено підрозділи закладу.
  • Запроваджено реєстр лікарів та іншого медичного персоналу.
  • Проводяться презентації МІС для медичного персоналу та вирішено придбати 10 ліцензій.
  • Проводяться роботи щодо забезпечення працівників комп’ютерною технікою, яка необхідна для роботи з медичною інформаційною системою. З районного бюджету виділено 600 тис. грн. для придбання ліцензій МІС, сервера, комп’ютерів, принтерів та проведення локальної мережі для стабільного забезпечення робочих місць піключенням до мережі інтернет та роботою з сервером.
  • Для забезпечення комп’ютерною технікою було налагоджено 5 комп’ютерів та вирішено придбати 10 нових персональних комп’ютерів, 6 принтерів та сервер. Для забеспечення робочих місць підлюченням до сервера та до швидкісного інтернету направлено звернення до компанії “Mclaut”.

Робота в означеному напрямку продовжується.

За інформацією КНП “Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *