14.01.2020      636      0
 

У Черкаській ЦРЛ відбулася нарада з питань впровадження медичної інформаційної системи “ЕМСІМЕД”


У 2020 році відповідно до Закону України “Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення” Національна служба здоров’я України буде закуповувати медичні послуги у закладах охорони здоров’я усіх рівнів надання медичної допомоги, організаційно-правової форми (крім бюджетної установи) і оплачувати їх за договором.

Обов’язковою умовою для укладення договору з НСЗУ є комп’ютеризація та інформатизація закладу – наявність відповідної медичної інформаційної системи, яку буде підключено до центральної бази даних Електронної системи охорони здоров’я.

13 січня 2020 року в КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради відбулася  нарада за участі заступника голови Черкаської районної державної адміністрації Петра Коренюка, заступника голови Черкаської районної ради Сергія Степанюка, головного лікаря КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради Миколи Гуськова, головного лікаря КНП “Черкаська районна лікарня с. Мошни” Черкаської районної ради Любов Іващук, медичних працівників, завідувача кафедри інформатики Черкаського державного технологічного університету, Юрія Тріуса та представника медичної інформаційної системи “ЕМСІМЕД” Романа Корха.

Представник МІС “ЕМСІМЕД” Роман Корх довів до відома присутніх  інформацію про роботу інформаційної системи в медичних закладах та надав вичерпні відповіді на запитання.

До слова був запрошений завідувач кафедри інформатики Черкаського державного технологічного університету, доктор педагогічних наук, доктор математичних наук,  професор Юрій Васильович Тріус, який надав експертну оцінку роботи  медичних інформаційних систем в цілому та “ЕМСІМЕД” зокрема.

Питання вибору та встановлення медичної інформаційної системи в медичних закладах району покладено на керівників медичних закладів.

За інформацією КНП “Черкаська центральна районна лікарня” Черкаської районної ради.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *