30.11.2021      508      0
 

2021 – ювілейний рік Лесі Українки


25 лютого 2021 року виповнилось 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури. Ювілейний рік Лесі Українки – це нагода привернути увагу до творчості письменниці й актуалізувати її спадок.

Відповідно до Указу Президента України від 29.01.2021 №32/2021 та постанови Верховної Ради України від 08.02.2018 №2286-VIII „Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки“, тривають заходи до відзначення ювілейної дати задля популяризації та вшанування творчості письменниці.

До відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки закладами культури Черкаського району проведено ряд заходів інформаційного, просвітницького та виховного напрямку. Зокрема у бібліотеках району проведено тематичні вечори „Літо краснеє минуло“, „Конвалія“, інформаційна година „Леся Українка – зразок мужності, героїзму, безмежної відданості своєму народові“, „Я в серці маю те, що не вмирає “, тематичні відеоролики „Життєвими стежками Лариси Косач“ тощо.

У закладах освіти Черкаського району було організовано тематичні виставки „Видатна українська донька“; учнями молодших класів зібрані матеріали та створено колажі про життєвий і творчий шлях Лесі Українки; учнями старших класів випущено стіннівки „Леся Українка – людина народжена Україною“; для учнів шкіл району організовано мистецький конкурс „Краща ілюстрація до творів Лесі Українки“, а також конкурс на кращого читця творів Лесі Українки.

Вшануванню пам’яті Лесі Українки в навчальних закладах району проведено виховні години: „Життя і діяльність родини Драгоманових-Косачів: Олени Пчілки та Михайла Драгоманова“, „Крізь біль розлук у радість стріч“, „Леся Українка – зразок мужності, героїзму, безмежної відданості своєму народові“.Все життя Лесі Українки – свідоме служіння ідеї братерства. Перекладацька діяльність, популяризація серед українства досягнень світової думки і відкриття України іншим народам – взірцевий приклад подвижництва митця.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *