29.09.2021      285      0
 

У Черкаському районі вшановують пам’ять трагедії Бабиного Яру


Відповідно до Указу Президента України від 15.12.2020 № 567 «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру та додаткові заходи щодо подальшого розвитку Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр», 29 вересня вшановуються 80-ті роковини від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру (29-30 вересня 1941 року).

В ці дні окупанти вбили в урочищі майже 34-тисячі євреїв – мешканців Києва. Тому ця трагедія стала символом «Голокосту від куль» і нацистської політики масового знищення людей.

З метою гідного вшанування пам’яті жертв злочинів під час окупації Києва в роки Другої світової війни та у зв’язку з 80-ми роковинами від початку трагічних подій у Бабиному Яру масового вбивства євреїв, українців, ромів та осіб інших національностей у закладах освіти і культури Черкаського району організовано книжкові та документальні виставки фото- та архівних документів, проведені уроки пам’яті, бесіди, інформаційні години присвячені спогадам про масове вбивство громадян єврейської та інших національностей.

Школярі Руськополянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів № 1 вшанували жертв трагедії Бабиного Яру випуском бюлетеня «Пам’ятаємо… Бабин Яр: забуттю не підлягає» та усного журналу «Жива пам’ять», хвилиною мовчання. Кожна сторінка – це розповідь про звірства окупантів і загибель 100 тисяч невинних людей. Це невимовний біль і страждання тих, кому вдалося врятуватися (а їх одиниці)…Пам’ятаймо!

Для учнів 1-11 класів Геронимівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів проведено інформаційні хвилинки, перегляди документальних фільмів, бесіди, виховні години, на яких учні зачитували спогади свідків трагедії Голокосту.

Уроки пам’яті, присвячені 80-тим роковинам від початку масових розстрілів, здійснених гітлерівцями у Бабиному Яру, відбудуться сьогодні у всіх школах району.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *