14.05.2021      235      0
 

Україна відзначає 150-річчя Василя Семеновича Стефаника


14 травня виповнюється 150 років від дня народження Василя Стефаника. Він – геній експресіоністичної новели, тексти якого посіли важливе місце серед основоположних в українській літературі, хоч неодноразово зазнавали спроб редагування за радянського періоду.

«Ця дата – нагадування для усіх нас із закликом знову прочитати праці письменника, переосмисливши їх. Відому та новаторську «Синю книжечку» – проривну збірку для письменника, або ж новелу «Камінний хрест», яка стала й натхненням для однойменного кіно», – сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Глибше зануритись у творчість Василя Семеновича допоможе мистецький проєкт, організований МКІП спільно з Державним агентством з питань мистецтв і мистецької освіти. Презентація відбудеться сьогодні. Відкриття о 20.00 в Києві, на сцені літнього театру «Мушля». Паралельно, все транслюватиметься онлайн.

Для глядачів і відвідувачів заплановані:

  • Виставка під відкритим небом «СтефаникOnline», з хронологічним поглядом на життя та літературний спадок письменника через історичний контекст зламу століть.
  • Театральний перформанс «Найліпше з мойого серця», де новели та листи письменника було покладено в основу постановки.

За інформацією пресслужби Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *