17.03.2021      228      0
 

Проєкт Національного заповідника «Чигирин» потрапив до короткого списку нової Премії Українського культурного фонду


Проєкт «Історія на дотик: Чигиринська фортеця» Національний історико-культурний заповідник «Чигирин» увійшов у короткий список Премії УКФ у номінації «Проєкт року в сфері інклюзивного мистецтва».

У фіналі вони «змагатимуться» за перемогу  ще з чотирма успішними проєктами.

Нещодавно Український культурний фонд започаткував професійну премію у сфері культури. Вона визначатиме найкращі проєкти, що були підтримані УКФ попереднього року, й сприятиме їхній додатковій популяризації.

«Історія на дотик: Чигиринська фортеця» –  це грантовий проєкт, спрямований на покращення доступу до історико-культурної спадщини для людей з порушеннями зору. У його межах на Замковій горі  у Чигирині встановили тактильну модель Чигиринської фортеці 1678 р. з бронзи, яка адаптована для незрячих та слабозорих.

Інформаційна табличка макету містить текст-підпис в універсальному дизайні та QR-коди з інформацію, додатковими зображеннями та аудіофайлами про проєкт та історію фортеці.

Також у межах проєкту проведено роботи по створенню інклюзивного середовища на Замковій горі: укладено тактильну плитку біля макету фортеці, проведено заміну шлагбауму, промарковано маршрут фарбою для слабозорих.

За інформацією Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *