03.02.2021      287      0
 

Якими є ціни на житлово-комунальні послуги в області


Якими є тарифи на послуги з постачання теплової енергії та централізованого водопостачання та водовідведення на Черкащині? Фахівці Департаменту інфраструктури та житлово-комунального господарства підбили підсумки 2020 року роботи. Зокрема вони промоніторили рівні цін на житлово-комунальні послуги.

На 1 січня 2021 року рівень тарифів на житлово-комунальні послуги для населення в області перебуває у межах:

Про тарифи на послуги з постачання теплової енергії

До початку опалювального сезону 2020/21 року тарифи на послуги з постачання теплової енергії для населення переглянули та встановили в 12-ти підприємствах ТКЕ області:

  • НКРЕКП – для 2-ох підприємств (Черкаси (ВП «Черкаська ТЕЦ» та КП «Черкаситеплокомуненерго»);
  • органами місцевого самоврядування – для 10-ти підприємств Канева, Ватутіного, Умані, Драбова, Кам’янки, Жашкова, Монастирища, Звенигородки, Корсунь-Шевченківського, КПТМ Черкаського району).

Нові тарифи з початку опалювального сезону 2020/21 року застосовують 6 теплопостачальних підприємств із 14-ти (КПТМ „Черкаситеплокомуненерго“ Черкас, Драбова, Жашкова, Кам’янки, Монастирища, КПТМ Черкаського району).

Проблемним питанням залишається рівень та економічна обґрунтованість розрахованих підприємствами ТКЕ тарифів на теплову енергію та відповідні комунальні послуги, враховуючи збільшення ціни постачання природного газу в порівнянні із закладеним у нові тарифи.

Зокрема, ціна постачання природного газу, яку заклали підприємства ТКЕ в нові тарифи перед опалювальним періодом 2020-2021 року становила 4048,49 грн/тис.куб.м (без ПДВ та інших надбавок), а оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії на кінець року (жовтень, листопад, грудень) становила більше 6 500 грн/тис.куб.м (без ПДВ та інших надбавок).

Про тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення

На 2021 рік тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення переглянули для восьми підприємств водопровідно-каналізаційного господарства області:

  • НКРЕКП – для 2-ох підприємств (КП «Черкасиводоканал» Черкаси, КП «Уманьводоканал» Умань);
  • органами місцевого самоврядування – для 6-ти підприємств Канева, Золотоноші, Жашкова, Маньківки, Христинівки, Ватутіного).

Нові тарифи в 2021 році  на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення застосовують 6 підприємств області в Черкасах, Умані, Каневі, Золотоноші, Жашкові, Маньківці.

Всі інші підприємства водопровідно-каналізаційного господарства області працюють за старими тарифами, встановленими за період 2017-2020 років.

За інформацією Департаменту інфраструктури та житлово-комунального господарства ОДА


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *