08.10.2020      197      0
 

Представниками Держенергонагляду оглянуто понад 19 тисяч об’єктів теплоенергетичної інфраструктури


Group of doctors and nurses standing in the hospital Accident and Emergency department, Image: 447356194, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Stock Budget

З метою забезпечення надійного та сталого функціонування систем теплопостачання і теплоспоживання, Держенергонагляд проводить активну роботу щодо оцінки готовності енергетичних господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в опалювальний період 2020-2021 років (далі – ОП).

Так, за зверненнями суб’єктів господарювання, з початку підготовки до ОП представниками Держенергонагляду було оглянуто 19 тисяч енергетичних об’єктів, з яких:

  • 3 тисячі – джерела теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами;
  • 16 тисяч – системи теплоспоживання споживачів теплової енергії, у тому числі соціально важливих споживачів (закладів охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти).

Загалом за результатами проведених моніторингів з питань технічного стану, організації експлуатації теплових, тепловикористальних установок і мереж та їх готовності до ОП, виявлено 2 348 порушень вимог діючих норм і правил у сфері теплопостачання. З метою усунення порушень керівникам суб’єктів господарювання було надано рекомендації у вигляді довідок з переліком невідкладних заходів, які необхідно усунути у встановлені терміни. На даний час суб’єкти відносин у сфері теплопостачання усунули 1 807 порушень (77 %).

Зокрема у ході оглядів 3 028 джерел теплової енергії з приєднаними до них тепловими мережами виявлено 993 порушення вимог нормативно-правових актів, діючих норм, правил з питань технічного стану теплових, тепловикористальних установок і мереж. За результатами заходів складено 130 довідок з рекомендаціями та із встановленням термінів щодо усунення порушень. На даний час усунуто 636 порушень, що складає 64% від загальної кількості.

Крім того, станом на 05 жовтня за інформацією теплогенеруючих, теплотранспортуючих, теплопостачальних організацій проведено гідравлічні випробування 13,6 тис. км теплових мереж (у двотрубному обчисленні) або 89 % від загальної протяжності. Виконання графіків планово-попереджувальних ремонтів становить 87 %.

У ході проведених моніторингів 16 048 систем теплоспоживання споживачів теплової енергії виявлено 1 355 порушень вимог нормативно-правових актів, діючих норм, правил з питань технічного стану теплових, тепловикористальних установок і мереж. За результатами оглядів складено 263 довідки з рекомендаціями та із встановленням термінів щодо усунення порушень. На даний час усунуто 1 171 порушення, що складає 86% від загальної кількості.

За інформацією соціально важливих споживачів теплової енергії (закладів охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти) гідропневматичне промивання систем опалення проведено на 9 007 об’єктах (27 % від загальної кількості об’єктів), а гідравлічні випробування систем опалення на щільність та міцність – на 12 561 об’єкті (38 % від загальної кількості об’єктів).

Водночас до територіальних органів Держенергонагляду від суб’єктів відносин у сфері теплопостачання надійшло близько 5,5 тисяч звернень щодо участі у комісіях з перевірки готовності теплових господарств до роботи в ОП. За результатами проведених оглядів представниками відомства у складі відповідних комісій підписано 17 432 акти стану готовності до роботи в ОП по енергетичним об’єктам 5 184 суб’єктів господарювання, зокрема:

  • 2 879 актів (52% від загальної кількості) – по джерелам теплової енергії;
  • 14 553 акти (19,3 % від загальної кількості) – по споживачам теплової енергії, серед яких 13 638 актів – по закладам охорони здоров’я, освіти та дошкільної освіти, іншим об’єктам соціально важливого призначення (42 % від загальної кількості).

Офіційний вебсайт Держенергонагляду – https://sies.gov.ua/

Сторінка Держенергонагляду у мережі Фейсбук – https://www.facebook.com/siesgovua/


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *