25.01.2023      220      0
 

На Черкащині відбудовує роботу підприємство з Донеччини


Через російських окупантів життя деяких підприємств розділилось на «до» і «після». Після 2014 року окремі з них вимушені були починати свою виробничу історію наново. Цього разу на Черкащині. Побували на потужностях підприємства начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець та начальник Черкаської РВА Валерія Бандурко.

Ще з 2014 року підприємства, які опинилися у зоні бойових дій, змушені релокуватися у інші регіони.Одне з таких підприємств успішно функціонує на Черкащині.

– На сьогодні група компаній активно розвивається: вже об’єднує майже 600 співробітників, сплачує податки, забезпечує український ринок і експортує продукцію в Європу, – розповів Ігор Табурець. – Має багато планів, і я певен, що все реалізує.

Завод із Донеччини відновив свої потужності практично з нуля у нашому районі і зараз активно розвивається.

– На місцевому рівні надаємо усю необхідну підтримку релокованим у наш регіон підприємствам. Це сміливці, з якими ми разом тримаємо економічний фронт! , – наголошує Валерія Бандурко.

Довідково:

В Україні продовжує діяти програма релокації підприємств, за якою держава надає підтримку бізнесу у переміщенні виробничих потужностей, а також співробітників підприємств з сім’ями, у більш безпечні регіони.

Нині за цією програмою переміщено 790 підприємств,  80% з яких  вже відновили роботу на новому місці. Завдяки програмі релокації вдалося зберегти понад 35 тисяч робочих місць. Окрім того, роботу на релокованих підприємствах знайшли ще понад 7 тисяч осіб.


Ваш комментарий

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *